پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182751
لاريجاني در افتتاحيه چهارمين اجلاس رؤساي پارلمان‌هاي جهان:
منطق حاکم در ميدان عمل سياست منطق زور است/کشورهاي قدرتمند براي فروکش کردن آتش تروريسم دست از زورگويي بردارند
تاریخ انتشار : 1394/06/10 09:09:11
نمایش : 967
رئيس مجلس با بيان اينکه منطق حاکم در ميدان عمل سياست منطق زور است، گفت: کشورهاي قدرتمند مي‌خواهند آتش تروريسم فروکش کند، بايد دست از زورگويي و ماجراجويي و اشغالگري بردارند.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي امشب در سخناني در چهارمين اجلاس رؤساي پارلمان‌هاي جهان در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک اظهار داشت: نخست لازم مي‌دانم از اينکه اين در اين کنفرانس با عنوان زيباي «دموکراسي در خدمت صلح و توسعه پايدار» و ايجاد جهاني که مردم طالب آن هستند تشکيل شد، تشکر کنم، اما سؤال اصلي اين کنفرانس وزين که شماري از رؤساي محترم مجالس کشورها و نمايندگان محترم پارلمان‌ها در آن حضور دارند اين است که آيا واقعاً امروز دموکراسي در خدمت صلح و توسعه پايدار است؟

وي افزود: بي‌ترديد توسعه پايدار با سه عنصر ثبات سياسي، مردم‌سالاري و رشد اقتصادي متوازن قرين است اما با کمال تأسف منطق حاکم در ميدان عمل سياست عليرغم همه بحث‌هاي نظري صحيح و زيبا، منطق زور است، تا زماني که اين تباين وجود داشته باشد، همچنان شاهد خشونت، جنگ و آوارگي در بين مردم جهان خواهيم بود. در اين بين دو نکته تعجب‌آور وجود دارد.

متن کامل سخنراني علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در چهارمين اجلاس جهاني رؤساي مجالس جهان به شرح ذيل است:

بسم‌الله الرحمن الرحيم

آقاي رئيس، عاليجنابان

خانم‌ها، آقايان

نخست لازم مي‌دانم از اقدامات شايسته جناب آقاي "چودري" قدرداني نمايم و از اينکه اين کنفرانس با عنوان زيباي "دموکراسي در خدمت صلح و توسعه پايدار و ايجاد جهاني که مردم طالب آنند" تشکيل يافته، ‌تشکر کنم.

سوال اصلي اين کنفرانس وزين که شمار زيادي از رؤساي محترم مجالس کشورها و نمايندگان محترم پارلمان‌ها در آن حاضرند،‌ اين است که آيا واقعاً امروز دموکراسي در خدمت صلح و توسعه پايدار است؟

بي‌ترديد توسعه پايدار، با سه عنصر ثبات سياسي، مردم‌سالاري و رشد اقتصادي متوازن قرين است. اما با کمال تأسف، منطق حاکم در ميدان عمل سياست، عليرغم همه بحث‌هاي نظري صحيح و زيبا، منطق زور است و تا زماني که اين تباين وجود داشته باشد، همچنان شاهد خشونت، جنگ و آوارگي در بين مردم جهان خواهيم بود.

در اين بين، دو نکته تعجب‌آور وجود دارد: اول آنکه برخي دولت‌هايي که براي مردم خود دموکراسي مي‌خواهند، در وراي مرزهاي خود، از ديکتاتوري و رژيم‌هاي خشن و مستبد، حمايت مي‌کنند. دوم آنکه در  صحنه بين‌المللي تئوري جنگ‌طلبي به بهانه گسترش دموکراسي، رفتار نامناسبي را شکل داده است. برخي دولت‌ها با استفاده از بمب و مسلسل به دنبال ايجاد دموکراسي در ساير کشورها هستند. واقعيت ذکر شده فوق موجب شده است تا نمونه‌هاي زياد جنگ‌طلبي در فضاي امروزي رخ دهد که از جمله آنها مي‌توان به غصه‌هاي پردرد مردم مظلوم فلسطين و جنگ‌طلبي رژيم اسرائيل‌، جنگ و اشغال در عراق و افغانستان، جنگ در يمن و جنگ‌طلبي در سوريه اشاره کرد.

خانم رئيس و همکاران ارجمند

در مسئله هسته‌اي ايران نيز يک‌بار ديگر نشان داده شد که مسير زورگويي جواب نمي‌دهد. برخي قدرت‌هاي بزرگ با سلاح تحريم پيش آمدند اما ملت ما مسير پايداري را برگزيد و در نهايت نيز ايستادگي ملت بزرگ ايران در برابر زور و تهديد و تحريم پيروز شد و مذاکرات سخت و فشرده به نتيجه رسيد که مورد پشتيباني ماست.

خانم رئيس، عاليجنابان

مبتني بر آنچه گفته شد ما اعضاي پارلمان‌ها، با هدف قرار گرفتن دموکراسي در خدمت صلح و توسعه پايدار، بايد تلاش کنيم دولت‌ها به شکل واقعي، تابع اين هدف بزرگ عمل نمايند، نه آنکه به بهانه منافع ملي، همه مفاهيم باارزش عصر ما يعني دموکراسي، صلح و توسعه پايدار را تضييع کنند.

همکاران ارجمند

بدون شک در اين‌گونه کنفرانس‌ها بايد دو اقدام مهم و نتيجه‌بخش را مدنظر قرار دهيم: يکي شناسايي آسيب‌ها و دوم ارائه راهکارها. پارلمان‌ها بايد نقش قوي‌تري در اصلاح صحنه سياست برعهده گيرند. پارلمان‌ها مي‌توانند مانع جدي در مقابل اشغالگري باشند؛ پارلمان‌ها مي‌توانند بودجه‌هايي که صرف اشغال و تجاوز مي‌شود آنها را به سوي توسعه و پيشرفت همان کشورها سوق دهند. اگر يک‌دهم بودجه‌اي که صرف اشغال عراق و افغانستان شد، صرف توسعه و آباداني اين دو کشور مي‌شد، قطعاً امروز با ناامني و تروريسم در اين دو کشور مواجه نبوديم.

بايد آگاه باشيم که مردم جهان مخصوصاً جوانان، بيدار شده‌اند و بيش از هر زمان ديگري با تزويرهاي سياسي و در عين حال با حقوق خود آشنا هستند و در مقابل بي‌عدالتي و سرکوب و اشغال، راه مقابله و مبارزه را پيش مي‌گيرند و در اين مسير، اي بسا در دام جريان‌هاي ترويستي قرار گيرند. اگر کشورهاي قدرتمند مي‌خواهند آتش تروريسم فروکش کند، بايد دست از زورگويي و ماجراجويي و اشغالگري بردارند.

عاليجنابان

ما در اين کنفرانس، دموکراسي را پايه صلح مي‌دانيم. آيا بهتر نيست براي مردم مظلوم فلسطين نيز همين اصل را قائل باشيم تا با برگزاري يک رفراندوم حکومت خود را انتخاب کنند؟ در پايان اميدوارم اين کنفرانس در جهت تحقق شعار ارزشمند انتخاب شده، دستاورد ملموسي براي ملت‌ها داشته باشد.

از توجه شما متشکرم

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html